Blog | Szerelem

“A pasim más nőket nézeget”- egy értetlenkedő nő írása

2020.06.10.

Állunk a konditerem előtt. Épp beszélgetünk a párommal, majd jön a csinos edzőnő, akinek köszön. Majd utána fordul. Nem jutok szóhoz. Előttem csinálja? Milyen pofátlan.. 

Talán nem vagyok elég idős ahhoz, hogy megértsem, miért fordul elő ilyen. Ha egy beszélgetésben erre a témára evezünk, akkor még a nők is mentegetik a nézelődő férfiakat, hiszen férfiak és amúgy is vizuális típusok. Sosem értettem ezt, de talán pár év múlva meg fogom. Bár kétlem..
Persze, tudom, hideg-meleg jönni fog a cikkem miatt. Valószínűleg a többség továbbra is védi a férfiakat. Valószínűleg a másik fele pedig mentegetni próbálja majd magát. 
A lehető legőszintébben próbálom megfogalmazni nektek, hogy mennyi értetlenkedés van a fejemben erről a témáról. Kezdjünk is bele! 

Lojalitás – nem, ez nem valami idegen szó 

Mi nők különösen érzékeny lelkek vagyunk. Sok barátnőmtől hallottam már azt, hogy a pasi nem akarja felvállalni őket. Még nem áll készen rá, még nem jó az időzítés, előbb nézzük meg, működik-e a dolog stb stb. Nos, tök jó, ha a férfi a barátai, családja előtt felvállal bennünket. Nagy lépés, de azt gondolom, hogy ezt a külvilág felé is meg kell tennie. Amikor az utcán sétálunk, igenis képviselje azt az egységet, amit mi közösen alkotunk. Fogja meg a kezem, esetleg karoljon át, és mutassa azt, hogy összetartozunk.  Ebbe az egységbe nem fér bele az a bomlasztó viselkedés, hogy mellettem megforduljon más nő után. Őszintén szólva ezzel csak szégyent hoz magára. Na és persze rám is. Teljesen evidens szerintem, hogy arra a férfira szabadként lehet tekinteni, aki ilyesfajta viselkedést mutat. Ha ott van mellette a nő, akkor a külvilág felé azt mutatja, hogy csak egy senki a másik. Ha nincs ott, akkor pedig a kapcsolat szentségét töri meg azzal, hogy más nőket nézeget. Ezek után nem csoda, ha egy-egy nő ne adj Isten flörtölésbe bocsátkozik ezzel a személlyel, hiszen a férfi nem azt mutatja, hogy komoly érett felnőtt kapcsolatban van valakivel. Teljesen szabad férfinak mutatja magát, ami valljuk be egyértelműen azt jelenti, hogy nem becsüli a partnerét és nyitva hagyja a kapukat.  

Mellettem bámul mást – NA NE MÁR! 

Hölgyeim és Uraim! Ez mit jelent szerintetek? Neem, nem azt, hogy szeretjük a párunkat és elég nekünk. Sokkal inkább azt, hogy szívesen behívná a másik nőt a saját intim kapcsolatukba. Ilyen esetben a férfi nem is a mellette álló nőre vágyik. Miért is esik ez rosszul? Tudjuk nagyon jól azt, hogyan kezdődnek a kapcsolatok. Vizuális ingerrel elsősorban. Ezt követi a kacérkodás, flörtölés, majd pedig eljutunk a kialakuló kapcsolat későbbi fázisaihoz. 
Sokan azt gondolják, hogy a nő beszabályozza a férfit és milyen gonosz csúnya nők vannak, akik nem szeretik, ha a párjuk más nőket is végigmér. Ezt inkább úgy fogalmaznám meg, hogy a nő megbecsülésre vágyik. Elismerésre. És biztonságra. Egy ilyen szituáció mindent nyújt számára, csak az előbb említett pontokat nem. 
A párkapcsolatok nagy részében – még, ha ezt így nem is mondjuk ki – a nők viselik a férfiak gondját. Főznek, mosnak, takarítanak rájuk, ellátják az apró sebeket, ápolják a halálosan náthás férjet. Összességében mindent megtesznek azért, hogy a férfiak komfortosan érezzék magukat és kielégítsék párjuk igényeit a legkülönfélébb módokon. Erre mi a hála? A szeretett férfi mások után csorgatja a nyálát. Mintha egy hatalmas lengőajtó jól arcon vágna bennünket. Nem jó érzés. Ezzel azt közlik le felénk, hogy bármit tehetünk, sosem leszünk elég jók. Mindig lesz valaki, aki vizuálisan sokkal jobban megmozgatja őket, de persze annak örülnek, hogy otthon ki van nyalva a seggük.  

“Miért nincsen egy normális nő sem?” 

Hányszor hallottam ezt a kérdést a férfi barátaim szájából. Nem értik, miért nincsen egy normális nő sem. Milyen nőket néznek meg a férfiak? Akiknek ki van polcolva a mellük, éppenhogy nincs a szoknyából/nadrágból kint a fenekünk, ki vannak sminkelve, tökéletes a hajuk és miegymás. Nem hiába néznek ki így mostanság a kislányok is. A férfiak igényeinek próbálnak megfelelni. És most nem az igényesség kérdését vetem fel, hanem azt, hogy kiken akad meg a férfiak szeme.  

Persze vizuális inger, értem én a dolgot, de miért nem tudják megbecsülni azt a nőt, aki mellettük van? Miért epekednek olyan nők iránt, akikkel jó esetben is csak egy-egy numerát tudnak elképzelni? Miért kell kellemetlen helyzetbe hozni a társát ezzel?  

Tovább megyek: ha ennyire érdekesek az ilyen típusú nők, miért nem egy “ilyennel” jött össze a delikvens?  

A vadászösztön  

Általában a nők és a férfiak is ezzel próbálják az erősebbik nemet megvédeni. A vadászösztön. Beléjük van kódolva, ezt szokták meg a szingliség alatt és a többi. Ha a férfiakat tartjuk az erősebbik nemnek, miért nem tudnak önuralmat gyakorolni? Talán ez kifog az erősségükön?  

Abban igazuk van, hogy ösztönös. Mivel ösztönös, épp ezért esik rosszul a barátnőnek. Az ösztönösség magába foglalja, hogy elismeri a másik nőt. Elismeri a kinézetét, hiszen reagál rá különféle módon.  

Önbizalom 

A nők túlnyomó része önbizalomhiányos. Erre nagy lapáttal rátesz az, ha a férfi félre-félre néz. Egy idő után megelégelve ezt próbál minél kívánatosabbá formálódni.  Lecseréli a ruhatárát, próbál más férfiak számára imponálni, és besöpörni az elismeri pillantásokat, ha a párja így viselkedik. Ebben az esetben az értelmi-érzelmi fejlődése a nőnek háttérbe szorul és inkább a külsőjére koncentrál. Gyakrabban jár edzeni, egészségesebben táplálkozik, új ruhákat vásárol, frizurát vált. Vagy ennek épp az ellentétjét fogja tenni: teljesen magába zárkózik, nem mond el semmit a szeretett partnernek és bánatát evésbe fojtja. Ezeknek a negatív élményeknek a hatására visszacsatolásra vágyik, így könnyebben megy bele a flörtölésbe. Szüksége van arra, hogy elismerjék, ha már ezt otthon nem kapja meg. Szélsőséges esetekben pedig ez megcsaláshoz vezet.  

 

Összességében: a nők is hibásak, hiszen a folytonos rivalizáció, a megfelelési kényszer hatására ledérebbek lettünk. Viszont, ha a férfi tiszteletre, megbecsülésre és boldog párkapcsolatra vágyik, ugyanezeket meg kell lépnie a nő felé. Ellenkező esetben sok ideje lesz nők nézegetésére, hiszen a párja nem fogja tolerálni ezt az idők végezetéig.   

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük